Een stukje geschiedenis
Ray Heistek begint zijn culinaire reis in '91 wanneer hij als leerling kok start bij het welbekende Hotel Spaander in Volendam. Heel veel gebakken visjes later komt hij in '92 terug in de Zaanstreek bij Hotel de Prins te Westzaan (klassieke keuken), Een jaar later stond hij in '93 onder leiding van topkok Harry Schoenmakers en vervolgens werkte hij voor 4 jaar als zelfstandig kok en leerling onder Aart Visser. Deze laatste kreeg een door Michelin uitgereikte Bib Gourmand.
Toen kreeg Ray de smaak te pakken en ging in '98 op reis om de smaken in de wereld te ontdekken. Bij terugkomst ging hij vol ideeën en visie aan de slag bij het populaire haven restaurant 'T Schippersrijk. In deze 7 jaar groeide hij met het succes van het restaurant mee en liep hij stage bij onder andere de Librije in Zwolle.
Van de eigenaars Sjaak en Carin Rijke van 'T Schippersrijk kreeg Ray de kans om een bedrijf binnen de zaak te starten en dat werd een Kookschool. Twee jaar lang leerden veel Uitgeestenaren en Zaankanters over de ingrediënten en wijn spijs combi's van Ray.
Dat smaakte naar meer en toen Ray gevraagd werd als chef van een hotel in Zaandijk groeide hij verder. Ronald Kunis van de Kas stond hem bij.
Visie
Aldaar ontwikkelde Ray een verlangen naar iets eigen en door de crisis in 2009 zag Ray zijn kans: meer mensen thuis laten genieten van hun eten. Wat nu, in 2021, meer dan actueel is.
Al meer dan 10 jaar voorziet De Keuken In haar gasten van de heerlijkste maaltijden, salades en borrelplanken. Met liefde en passie voor écht lekker en gezond eten. Voor Ray staat kwaliteit van een product hoog in het vaandel. In zijn eetwinkel vind je hierdoor unieke producten, zowel lokaal als internationaal.
De visie van de Keuken In luidt dan ook: unieke, kwalitatieve en actuele producten aanbieden aan iedereen in de omgeving van Assendelft.